Direct naar inhoud

Werken en studeren met visuele beperking

 
Man maakt gebruik van Optelec product om plattegrond te kunnen lezen op het werk

Ook al kan je misschien niet (meer) zo goed zien, werken en/of studeren is vaak echt nog mogelijk. Vaak heb je wat extra (hulp) middelen nodig. Optelec heeft een ruime kennis en ervaring om jou te ondersteunen. Wij beheren werkplekken voor grote (overheids)organisaties zoals bij de Politie, de Belastingdienst en de Ministeries. Vaak kunnen wij ervoor zorgen dat je gewoon gebruik kan maken van de software programma’s waar je collega”s /studenten ook gebruik van maken.

Trainingen

Voor werk- of studiesituatie zijn er op maat trainingen, waarbij centraal staat dat de gebruiker zo goed mogelijk zijn/haar werkzaamheden en of studie kan uitvoeren.

Optelec biedt verschillende trainingen aan om u te helpen efficiënter te werken en te studeren.
Onze trainingen zijn gericht op het gebruik van onze eigen software JAWS of Fusion in combinatie met Microsoft Office, Teams en Zoom. Met onze trainingen kunt u uw vaardigheden verbeteren en uw productiviteit verhogen.

Microsoft Teams is een krachtige tool voor samenwerking en communicatie. Onze trainingen helpen u om Teams optimaal te gebruiken, zodat u efficiënter kunt samenwerken met uw collega’s. U leert hoe u chatberichten kunt sturen, vergaderingen kunt plannen en bestanden kunt delen.

Onze trainingen voor Microsoft Office-software zijn gericht op het verbeteren van uw vaardigheden in Word, Excel en Outlook. U leert hoe u deze programma’s efficiënt kunt gebruiken om uw werk en studie te verbeteren.

Onze trainingen voor Zoom zijn gericht op het verbeteren van uw vaardigheden in het gebruik van deze software voor videoconferenties. U leert hoe u deelneemt aan vergaderingen, hoe u uw scherm deelt en hoe u de chatfunctie gebruikt.

Deze trainingen zijn beschikbaar voor individuen en groepen. We bieden trainingen op maat aan die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften. Onze ervaren trainers zullen u begeleiden bij elke stap van het proces en u helpen uw doelen te bereiken.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze trainingsmogelijkheden. Vraag dan even aan de mensen van afdeling
werk en studie (088-6783518 of werkenstudie@optelec.nl).
We helpen u graag verder!

Werkplekonderzoek

Wij kunnen je helpen om je werk/studie goed te blijven doen.

Zo kunnen wij een analyse van de werkplek maken om te bekijken of er hulpmiddelen of bijbehorende software nodig zijn en hoe dit in de ICT-omgeving van de organisatie opgenomen kan worden. Eventueel maken wij aanpassing aan de door ons geleverde (vergrotings/spraak en of scherm uitleesbaar)software om ervoor te zorgen dat de bedrijfssoftware zo goed mogelijk toegankelijk is. Uiteraard kunnen wij specifieke trainingen geven op de studie en/of werkplek om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.

Optelec en het UWV hebben een overeenkomst; de betrokken aanpassingen moeten voor vergoeding bij het UWV worden aangevraagd. Via de website van het UWV kunt u de formulieren vinden voor het aanvragen van hulpmiddelen voor uw arbeidsomgeving.

Man maakt gebruik van grootletter toetsenbord en schermleessoftware om te kunnen werken op kantoor

Contact

Neem contact op met onze afdeling Werk&Studie
werkenstudie@optelec.nl of
088-6783518