Direct naar inhoud

Voor laten lezen

Veel mensen lezen boeken. Bij slechtziendheid is het mogelijk om boeken in grootletterdruk uit de bibliotheek te lenen. Het lezen van een boek kan echter te vermoeiend zijn. En soms is het lezen van een brief al te vermoeiend.

Er zijn er verschillende voorlees hulpmiddelen.

Boeken, kranten en tijdschriften worden in gesproken vorm beschikbaar gesteld door Passend Lezen. De boeken zijn met een app te lezen maar voor wie het lastig is om met een telefoon of tablet te werken zijn er speciale spelers, de Daisyspeler. Deze zijn er in een tafelmodel (Stratus), draagbaar model (Stream) en een online speler die boeken, tijdschriften, kranten, hoorspelen en podcasts afspeelt (Webbox).

Brieven en andere teksten die niet in gesproken vorm beschikbaar zijn kunnen met een voorleesapparaat (ClearReader) voorgelezen worden. Dit gaat met een computerstem maar deze klinken tegenwoordig zeer natuurlijk en zijn in veel talen beschikbaar. Wil je ook nog zelf iets bekijken dan is de ClearView Speech de oplossing. De OrCam is een mobiel voorleesapparaat maar is door de kleinere omvang iets lastiger in de bediening.

Een lijst met producten