Direct naar inhoud

Krant lezen

De krant lezen is vaak een grotere uitdaging. De krant heeft een slecht contrast zodat een vergrootglas of loeplamp vaak niet volstaat. Daarnaast vereist het formaat van de krant bij sommige hulpmiddelen dat gebruikers deze moeten vouwen om deze goed onder de camera te plaatsen.

De Traveller is ideaal voor de krant (en andere platte teksten). Dit komt omdat het een groot scherm heeft. Ook heeft het een roller en glijmechanisme zodat het weinig kracht kost om ‘m te verschuiven. Daarnaast is de kijkhoek erg prettig en kan er op een natuurlijke manier worden gelezen. De vergroting is traploos in te stellen en er is een kleurenstand en diverse contraststanden.

Met de Ruby 7 HD en Compact 10 HD kan ook prima gelezen worden. De ClearView C heeft het grootste scherm (24″). Bij dit model is er geen steun aan de achterkant zodat de krant ook voldoende ruimte. Wel is het bij de ClearView C meestal praktisch om de krant op te vouwen om minder te hoeven schuiven naar het gewenste artikel. Als het lezen vermoeiend is, kunt u ook kiezen voor de ClearView C Speech met voorleesfunctie. Met deze hulpmiddelen kun je weer met gemak de krant lezen.

Een lijst met producten