Direct naar inhoud

Webinars

7 december 2023: Wat is er nieuw in Jaws, ZoomText en Fusion 2024

Bekijk op Vimeo

De Webinar is ook te beluisteren als geluidsbestand (mp3). Het bestand is een download en deze download bevat ook de release notes. Download het mp3 bestand van de Webinar: Wat is er nieuw in Jaws, ZoomText en Fusion 2024.

1 februari 2024: Nieuwe functie split braille in Jaws 2024

Bekijk op Vimeo

Onderstaand een Word bestand met een uitleg over de split braille functie.

De Webinar is ook te beluisteren als geluidsbestand (mp3). Het bestand is een download (zip bestand). Download het mp3 bestand van de Webinar: Nieuwe functie split braille in Jaws 2024

22 februari 2024: Standaardweergave Gmail gebruiken met Jaws en Fusion

Bekijk op Vimeo

Gmail stopt met de eenvoudige HTML-weergave die bij veel schermlezer gebruikers tot nu toe de voorkeur had. Het is dus online enkel nog mogelijk om met de standaardweergave van Gmail te werken.

Bent u benieuwd hoe u overal op een comfortabele manier met JAWS, ZoomText en Fusion de standaard weergave van Gmail kunt gebruiken om uw e-mails te lezen en verzenden? Dan kan deze webinar u wellicht helpen!

In de 2023 en 2024 versie van Jaws, ZoomText en Fusion zitten speciale scripts die extra functionaliteit bieden om het werken met Gmail te vereenvoudigen. Maar andere tips zoals bepaalde sneltoetsen werken ook met oudere versies van deze software

Onderstaand een Word bestand met een uitleg over het gebruik van Gmail.

6 juni 2024: Beeldbeschrijving met Jaws en Fusion 2024

https://vimeo.com/964681963

Je hoort veel over AI (kunstmatige intelligentie). Maar wat kun je er praktisch mee doen? Door het inbouwen van deze techniek in Fusion en Jaws is het gebruik ervan bereikbaar en praktischer voor blinden en slechtzienden. Deze functie heet beeldbeschrijving AI. De mogelijkheden kunnen u enorm helpen. 

Tijdens het navigeren op een website kom je soms foto’s, grafieken en andere visuele elementen tegen zonder alternatieve beschrijving of met een korte beschrijving. Dit maakt het moeilijk om de informatie van het plaatje te begrijpen. Met de functie beeldbeschrijving kan een foto of ander plaatje of grafisch element worden beschreven.

De resultaten zijn erg indrukwekkend. Er wordt tot in detail informatie geven waarmee je een goed beeld krijgt van een plaatje of ander grafisch element.

Als vervolgstap kun je dan weer vragen stellen over de informatie die je hebt gekregen zodat je nog meer details krijgt.

Als een Supernova of Dolphin schermlezer gebruiker enthousiast is over de mogelijkheden, dan bieden we een gratis overstap aan naar Fusion of Jaws. Neem dan contact op: zv@optelec.nl of 088 6783513

Onderstaand een Word bestand met een uitleg over het gebruik van beeldbeschrijving AI in Jaws en Fusion 2024 .