Direct naar inhoud

Trainingen en webinars

Trainingen

Optelec verzorgt naast de levering van hulpmiddelen en de aanpassing van werkplekken ook trainingen. Deze trainingen zijn speciaal gericht op gebruikers van veelal software en de ondersteunende professionals.

Binnen de Vispero groep, waar Optelec toebehoort, worden de Fusion, Jaws en Zoomtext software zelf ontwikkeld en op de markt gebracht.
Zo put Optelec uit een enorm aanbod van expertise en trainings- en support materiaal.

Voor de thuissituatie geven onze gecertificeerde trainers training aan huis indien u met speciale software (Fusion, Jaws, Zoomtext of Supernova) begint.

Voor werk- of studiesituatie zijn er op maat trainingen, waarbij centraal staat dat de gebruiker zo goed mogelijk zijn/haar werkzaamheden en of studie kan uitvoeren.

Optelec biedt verschillende trainingen aan om u te helpen efficiënter te werken en te studeren.
Onze trainingen zijn gericht op het gebruik van onze eigen software JAWS of Fusion. Deze zijn te gebruiken in combinatie met Microsoft Office, Teams en Zoom. Met onze trainingen kunt u uw vaardigheden verbeteren en uw productiviteit verhogen.

Microsoft Teams is een krachtige tool voor samenwerking en communicatie. Onze trainingen helpen u om Teams optimaal te gebruiken, zodat u efficiënter kunt samenwerken met uw collega’s. U leert hoe u chatberichten kunt sturen, vergaderingen kunt plannen en bestanden kunt delen.

Onze trainingen voor Microsoft Office-software zijn gericht op het verbeteren van uw vaardigheden in Word, Excel en Outlook. U leert hoe u deze programma’s efficiënt kunt gebruiken om uw werk en studie te verbeteren.

Onze trainingen voor Zoom zijn gericht op het verbeteren van uw vaardigheden in het gebruik van deze software voor videoconferenties. U leert hoe u deelneemt aan vergaderingen, hoe u uw scherm deelt en hoe u de chatfunctie gebruikt.

Deze trainingen zijn beschikbaar voor individuen en groepen. We bieden trainingen op maat aan die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften. Onze ervaren trainers zullen u begeleiden bij elke stap van het proces en u helpen uw doelen te bereiken.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze trainingsmogelijkheden. Vraag dan even aan de mensen van afdeling
werk en studie (088-6783518 of werkenstudie@optelec.nl).
We helpen u graag verder !

Webinars

De medewerkers van de afdeling Training en Support organiseren regelmatig een informatie evenement. We leren je de nieuwigheden van onze producten en laten je handigheidjes ervaren die je kunt proberen met Fusion, JAWS en ZoomText.

Bekijk de beschikbare Webinars.

Leeg bureau met microfoons

Hoe kan ik meedoen?

Een uitgebreide uitleg hoe u met Zoom deel kunt nemen aan een online activiteit staat beschreven op de pagina ‘Webinar uitleg‘.

Volgende Webinar

Op donderdag 22 februari om 20.00 uur is er een webinar voor ZoomText, Jaws en Fusion 2024 gebruikers met als onderwerp: Gmail standaard weergave gebruiken met Jaws, ZoomText en Fusion.

Gmail stopt met de eenvoudige HTML-weergave die bij veel schermlezer gebruikers tot nu toe de voorkeur had. Het is dus online enkel nog mogelijk om met de standaardweergave van Gmail te werken.

Bent u benieuwd hoe u overal op een comfortabele manier met JAWS, ZoomText en Fusion de standaard weergave van Gmail kunt gebruiken om uw e-mails te lezen en verzenden? Dan kan deze webinar u wellicht helpen!

We beginnen om 20:00 uur, maar de digitale ruimte is al vanaf 19:30 open, dus zorg dat u op tijd aanwezig bent zodat u niets hoeft te missen!

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen over het onderwerp en er zal een Optelec InZicht handreiking beschikbaar zijn om alles nog eens rustig na te lezen.

U kunt via Zoom deelnemen via onderstaande link:

Optelec Webinar Gmail standaard weergave gebruiken met Jaws en Fusion

Open Lijn

De Optelec-open lijn is een live commentaar lijn voor gebruikers van onze diensten en producten waar Optelec medewerkers antwoord en informatie geven.
Wij vinden het leuk om uw feedback te krijgen en willen een extra interactieve, directe manier bieden om een gesprek met onze klanten te voeren.
Sluit je aan bij de mensen van onze hard- en software ontwikkelaars en andere collega’s die je op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen of toepassingen.

vrouw achter beelsdscherm

Data Open lijn 2024
van 20.00 uur – 21.00 uur

Voorlopige planning :

Optelec verrijkt levens met simpele en effectieve visuele oplossingen.

 • Persoonlijke benadering

  We behandelen elke klant met persoonlijke aandacht en zorgen dat unieke behoeften en wensen centraal staan bij het vinden van de perfecte oplossing.

 • Expertise & kennis

  Met meer dan 45 jaar aan ervaring en diepgaande kennis van de nieuwste technologieën, helpen wij slechtzienden en blinden in hun zelfstandigheid.

 • Deskundige support

  Nederlandstalige deskundige support. Optelec staat voor u klaar met begeleiding, advies en technische ondersteuning.

 • Toegankelijk voor iedereen

  We ontwikkelen gebruiksvriendelijke producten die het dagelijks leven van mensen met visuele uitdagingen gemakkelijker maken.

 • Betrouwbaarheid & kwaliteit

  Zorgvuldig ontworpen producten en stimulering van hergebruik.
  ISO 9001 en ISO 13485 gecertificeerd.

 • Maatwerk oplossingen

  Haal het maximale uit uw zicht met perfect aansluitende oplossingen.