Direct naar inhoud

Supernova Vergroting & Spraak download pagina

Welkom op de Supernova Vergroting & Spraak software downloadpagina. Naast de download vindt u hier ook handleidingen en trainingsmateriaal.

U ontvangt Supernova Vergroting & Spraak vergrotingssoftware van Optelec. Het kan gaan om een nieuw pakket of een upgrade. In beide gevallen gaat het om dezelfde download.

Indien een training onderdeel is van de levering wordt u daarover benaderd door onze afdeling Planning.

De download is een 30 dagen demoversie. Deze activeert u met de ontgrendelcode die u per brief en – indien we uw email adres hebben – per mail heeft ontvangen. Bij een upgrade waarbij het oude pakket op dezelfde computer staat, wordt de ontgrendelcode automatisch overgezet naar de nieuwe versie.

Installatie instructies

Dit zijn de installatie instructies voor een nieuw pakket en een upgrade. Bij een upgrade zijn er ook nog vervolgstappen die onder deze stappen staan.

 1. Download Supernova Vergroting & Spraak
 2. Nadat het programma volledig is gedownload, moet u de upgrade starten. Het is mogelijk dat u een beveiligingswaarschuwing krijgt bij het uitvoeren van het bestand. Kies voor de knop “Uitvoeren” om de installatie te starten.
 3. Het installatieprogramma zal starten. Wanneer Gebruikersaccountbeheer is ingeschakeld krijgt u een melding of u het programma wilt toestaan om wijzigingen in uw systeem aan te brengen. Druk op ALT+J om voor de knop “Ja” te kiezen of klik links met de muis op de knop “Ja”.
 4. De installatie wordt nu voorbereid en de bestanden worden uitgepakt
 5. Kies de taal die u wilt installeren. Dit is standaard Nederlands en kies voor Volgende
 6. Indien een oudere versie van Supernova geïnstalleerd staat. Dan krijgt u de vraag of u een nieuwe installatie wilt uitvoeren of dat u de bestaande versie wilt upgraden. Indien u uw instellingen wilt behouden, kies dan voor Upgrade en kies voor Volgende.
 7. Kies voor de optie Volgende om de installatie te starten
 8. Accepteer de gebruikersovereenkomst om verder te gaan met de installatie.
 9. De installatie is gestart en met een percentage, wordt de voortgang aangegeven.
 10. Installatie geslaagd. U moet de computer opnieuw opstarten om Supernova Vergroting & Spraak te kunnen gebruiken. Ook kunt u in dit scherm kiezen om Supernova wel of niet automatisch te starten. Standaard zal Supernova Vergroting& Spraak starten, na de herstart.
 11. Na het starten van Supernova kan mogelijk een scherm komen om Supernovca te activeren. Voer in dit veld uw activatiecode in.

 Nu is Supernova Vergroting & Spraak geactiveerd.

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze Support afdeling: 088-6783514 (tussen 09.00 – 12.30 en 13.00 – 16.00) of support@optelec.nl

Vervolgstappen bij een upgrade.

Bijwerken van de activatie.

 1. Na de herstart van de computer zal Supernova Vergroting& Spraak automatisch starten. Houd er rekening mee dat dit de eerste keer langer kan duren dan u gewend bent. Als uw licentie op uw computer nog niet is bijgewerkt, krijgt u een venster met de mogelijkheid om Supernova Vergroting & Spraak te activeren. Kies voor de knop “Autorisatie Bijwerken” of klik links met de muis op de knop “Bijwerken”
 2. Wanneer Gebruikersaccountbeheer is ingeschakeld krijgt u een melding of u het programma wilt toestaan wijzigingen in uw systeem aan te brengen. Druk op ALT+J om voor de knop “Ja” te kiezen of klik links met de muis op de knop “Ja”
 3. In het volgende scherm dient u te kiezen voor de activatie methode. Hierbij moet gekozen worden voor de optie “Internet” De handmatige activatie moet u alleen gebruiken als u thuis geen internet aansluiting heeft. Kies met enter voor de knop “Volgende” of klik links op de knop “Volgende”.
 4. Uw eerder verkregen autorisatiecode zal in het activatievenster staan en u kunt daarom direct kiezen voor de knop “Volgende” of klik links op de knop “Volgende”.
 5. U krijgt dan een scherm waarin wordt aangegeven dat de activatie geslaagd is. Hiermee is de activatie van Supernova Vergroting & Spraak afgerond. 

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze Support afdeling: 088-6783514 (tussen 09.00 – 12.30 en 13.00 – 16.00) of support@optelec.nl

Downloads