Direct naar inhoud

ZoomText software download pagina

Welkom op de ZoomText software download pagina. Naast de download vindt u hier ook handleidingen en training materiaal.

U ontvangt ZoomText vergrotingssoftware van Optelec. Het kan gaan om een nieuw pakket of een upgrade. In beide gevallen gaat het om dezelfde download.

Indien een training onderdeel is van de levering wordt u daarover benaderd door onze Planning afdeling.

De download is een 40 minuten demo versie. Deze activeert u met de autorisatiecode die u per brief en – indien we uw email adres hebben – per mail heeft ontvangen. Bij een upgrade waarbij het oude pakket op dezelfde computer staat, wordt de autorisatiecode automatisch overgezet naar de nieuwe versie.

Installatie instructies

Dit zijn de installatie instructies voor een nieuw pakket en een upgrade. Bij een upgrade zijn er ook nog vervolgstappen die onder deze stappen staan.

 1. Download ZoomText
 2. Nadat het programma volledig is gedownload, moet u de upgrade starten. Het is mogelijk dat u een beveiligingswaarschuwing krijgt bij het uitvoeren van het bestand. Kies voor de knop “Uitvoeren” om de installatie te starten.
 3. Het installatieprogramma zal starten. Wanneer Gebruikersaccountbeheer is ingeschakeld krijgt u een melding of u het programma wilt toestaan om wijzigingen in uw systeem aan te brengen. Druk op ALT+J om voor de knop “Ja” te kiezen of klik links met de muis op de knop “Ja”.
 4. De installatie wordt nu voorbereid. Lees eventueel de licentievoorwaarden en druk op spatie om ze te accepteren of klik links om het hokje aan te vinken.
 5. Klik vervolgens op de knop “Installeren” of druk op “Enter”.
 6. De installatie zal starten en zal een voortgangsbalk weergeven, totdat u een scherm krijgt dat aangeeft dat de installatie met succes voltooid is.
 7. Kies voor de knop “Afsluiten”. Daarna krijgt u de vraag om de computer te herstarten. Kies dan voor de knop “Ja” om de PC te herstarten.
 8. Wanneer het opstarten is afgerond, zal ZoomText automatisch starten en het venster voor het activeren zal verschijnen.
 9. Kies bij activatie methode voor “Internet activatie” en druk enter
 10. Voer nu de autorisatiecode in en druk Enter

 Nu is ZoomText geactiveerd.

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze Support afdeling: 088-6783514 (tussen 09.00 – 12.30 en 13.00 – 16.00) of support@optelec.nl

Vervolgstappen bij een upgrade.

Bijwerken van de activatie.

 1. Na de herstart van de computer zal ZoomText 2024 automatisch starten. Houd er rekening mee dat dit de eerste keer langer kan duren dan u gewend bent. Als uw licentie op uw computer nog niet is bijgewerkt, krijgt u een venster met de mogelijkheid om ZoomText 2024 te activeren. Kies voor de knop “Autorisatie Bijwerken” of klik links met de muis op de knop “Bijwerken”
 2. Wanneer Gebruikersaccountbeheer is ingeschakeld krijgt u een melding of u het programma wilt toestaan wijzigingen in uw systeem aan te brengen. Druk op ALT+J om voor de knop “Ja” te kiezen of klik links met de muis op de knop “Ja”
 3. In het volgende scherm dient u te kiezen voor de activatie methode. Hierbij moet gekozen worden voor de optie “Internet” De handmatige activatie moet u alleen gebruiken als u thuis geen internet aansluiting heeft. Kies met enter voor de knop “Volgende” of klik links op de knop “Volgende”.
 4. Uw eerder verkregen autorisatiecode zal in het activatievenster staan en u kunt daarom direct kiezen voor de knop “Volgende” of klik links op de knop “Volgende”.
 5. U krijgt dan een scherm waarin wordt aangegeven dat de activatie geslaagd is. Hiermee is de activatie van uw versie 2024 afgerond. Ga nu naar de volgende stappen voor de Instellingen.

Instellingen

 1. Heeft u nog een vorige versie van ZoomText op uw systeem staan, dan zijn bij de installatie standaard de instellingen uit de vorige versie overgenomen, en volgt er alleen nog een venster over het automatisch laten opstarten van de software. Kies of u de software op het aanmeldscherm van Windows al actief wilt hebben, en of u het na het aanmelden wilt laten opstarten voor u als gebruiker of voor alle gebruikers. Standaard staan hier voor de meeste gebruikers de opties al goed ingesteld en kunt u het venster via de knop “Ok” afsluiten. Ga nu verder bij stap 8.
 2. Was er geen vorige versie aanwezig, of zijn de instellingen niet overgenomen, dan krijgt u na de activatie een Opstartwizard om de nodige instellingen aan te passen. Voor de meeste gebruikers staan de instellingen al goed en kan de wizard door het activeren van de knop “Volgende” worden doorlopen, en op het laatste scherm met de knop “Voltooien” worden afgesloten.
 3. Wanneer Gebruikersaccountbeheer is ingeschakeld krijgt u een melding of u het programma wilt toestaan wijzigingen in uw systeem aan te brengen. Druk op ALT+J om voor de knop “Ja” te kiezen of klik links met de muis op de knop “Ja”.
 4. Uw upgrade naar ZoomText 2024 is nu klaar voor gebruik.

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze Support afdeling: 088-6783514 (tussen 09.00 – 12.30 en 13.00 – 16.00) of support@optelec.nl

Downloads