Direct naar inhoud

Over Optelec

dame wijst zittend tekst op beeldschermloep in de kamer , achter haar een andere dame die meekijkt.

Dit is Optelec

Het is 1975. Frans Tieman ontwikkelt een vergrotingsapparaat voor de opticien uit Oostvoorne. Een slechtziende klant kan niet meer met de bril worden geholpen.

Maar er moeten toch nog andere mogelijkheden zijn om de klant te helpen met verbeterd zicht? Dit is het begin van de beeldschermloep en van Tieman Nederland, nu bekend als Optelec.

Op de dag van vandaag is Optelec ‘s werelds grootste ontwikkelaar en fabrikant van optische en elektronische hulpmiddelen voor slechtziende en blinde mensen.

In November 2015 fuseerde Optelec met het bedrijf Freedom Scientific. Optelec was wereld marktleider in hardware oplossingen, zoals beeldschermloepen en braille leesregels. Freedom Scientific was wereldwijd marktleider in software oplossingen zoals Jaws (spraak- en schermuitleessoftware).

Na het overnemen van diverse bedrijven, zoals EVS en TPGi, gaat de groep verder onder de naam Vispero.

Optelec zorgt ervoor dat slechtziendheid geen beperking is om aan de samenleving deel te nemen.

Onze Missie

Optelec wil visueel beperkten zelfstandigheid en onafhankelijkheid bieden, thuis, op school en op het werk onder meer door het leveren van elektronische hulpmiddelen, software en navigatieapplicaties”. 

Man gebruikt hulpmiddel van Optelec om een tijdschrift te lezen

Duurzame zorg

Onze leesregels, beeldschermloepen, elektronische handloepen en voorleesapparatuur worden door Optelec zelf ontwikkeld. Waar nodig werken wij samen met geselecteerde partners en andere leveranciers.

Optelec is een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij leveren een bijdrage op het gebied van duurzaamheid en milieu. Dit doen wij onder andere door hulpmiddelen opnieuw in te zetten. Is er een probleem met het hulpmiddel? Dan repareren wij het. Kunnen we het hulpmiddel niet meer repareren? Dan hergebruiken we de goede onderdelen. Zijn onderdelen niet meer bruikbaar? Dan voeren wij deze af via gescheiden afvalstromen. Zo draagt Optelec bij aan een duurzame toekomst voor de generatie van nu en straks. Optelec is ISO-9001 gecertificeerd voor de organisatie en ISO-13485-certificaat voor medische hulpmiddelen.

Hierom kiezen mensen voor Optelec :

  • Persoonlijke benadering

    Wij behandelen elke klant met persoonlijke aandacht en zorgen dat unieke behoeften en wensen centraal staan bij het vinden van de perfecte oplossing.

  • Expertise en kennis

    Met meer dan 45 jaar aan ervaring en diepgaande kennis van de nieuwste technologieën, helpen wij slechtzienden en blinden in hun zelfstandigheid.

  • Deskundige support

    Nederlandstalige deskundige support. Optelec staat voor u klaar met begeleiding, advies en technische ondersteuning.