Direct naar inhoud

Laat gesproken boeken, kranten en tijdschriften voorlezen door de Victor Reader Stratus 4.

 • Eenvoudige bediening
 • Ingebouwde accu 
 • Toegang tot Daisy, MP3 boeken en muziek op CD’s

Privé aankoop: Prijs € 425,- incl btw en verzendkosten
Bestel met formulier

Wat is een Daisyspeler?

Een Daisyspeler is een apparaat dat speciaal is gemaakt voor mensen die moeite hebben met lezen vanwege een visuele beperking. Het laat hen luisteren naar audioboeken en gesproken tekst. Met een Daisyspeler kunnen ze door de inhoud bladeren, de leessnelheid aanpassen en bladwijzers toevoegen. Het maakt lezen toegankelijk voor mensen met verschillende soorten beperkingen.

Voor meer informatie over de functies van een Daisyspeler verwijzen wij naar de veelgestelde vragen

Bekijk op YouTube

Dit product kan 2 weken vrijblijvend op de proef worden getest en wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. 

Bekijk op Vimeo
Video over de mogelijkheden van Daisyboeken en Daisyspelers

Waarom gesproken boeken? 

Wanneer je slechter gaat zien is het lezen van een boek of tijdschrift inspannend en vraagt veel energie. Een boek lezen voelt dan vaak niet als ontspanning. Met luisterboeken hoef je alleen te luisteren. Dit maakt het mogelijk om weer op een ontspannen manier te genieten van de verhalen of informatie in een boeken, krant of tijdschrift.

 • Ontdek Passend Lezen, dé bibliotheek voor mensen met een leesbeperking. Met de grootste collectie boeken, kranten en tijdschriften in een leesvorm naar keuze. Meer dan 90.000 gesproken boeken. Dagbladen en Tijdschriften. Gratis tot 18 jaar, daarna € 31,50 per jaar

Over Victor Reader Stratus 4

De Stratus 4 is onze meest eenvoudige en gebruiksvriendelijke Daisyspeler waarmee u moeiteloos uw favoriete romans, kranten en tijdschriften kunt beluisteren. Met de Stratus 4 kunt u boeken bestellen via Passend Lezen op CD, die vervolgens rechtstreeks naar uw huis worden gestuurd. Het beste hiervan is dat u geen smartphone of computer nodig heeft om van deze service te genieten. Deze speler onderscheidt zich om verschillende redenen: 

Meegeleverde afdekkap

Afdekkap Stratus 4

De speler wordt standaard geleverd met een afneembare afdekkap, die niet veel gebruikte toetsen afdekt.

Alternatieve producten

Zoekt u meer navigatiemogelijkheden zoals navigeren op paginanummer en wilt u boeken beluisteren via een USB-stick?
Kijk dan naar de Victor Reader Stratus 12M!

Zoekt u een kleinere Daisyspeler die meegenomen kan worden en direct boeken kan downloaden via Passend Kezen?
Kijk dan naar de Victor Reader Stream 3!

Zoekt u een Daisyspeler waarmee u direct boeken via WiFi onvangt en zeer eenvoudig in gebruik is?
Kijk dan naar de Daisybox!

Accessoires

Voor een extra batterij/accu: Zie Batterijpakket Stratus 4

Of voor een extra adapter: Zie Netstroomadapter voor Victor Stratus

Specificaties

Kijk voor een volledig overzicht van de specificaties en de handleiding bij de downloads hieronder.  

Downloads

Veelgestelde vragen

 • Mijn CD blijft steken en wordt niet uitgeworpen. Wat kan ik doen? (Tafelmodel Stratus 4 of Stratus 12)

  Om een CD uit de DAISYspeler Victor Reader te verwijderen, drukt u op de uitwerp / eject-toets. De DAISYspeler zal “Eject” zeggen, en na een paar seconden duwt het mechanisme de CD naar buiten.

  Lukt dit niet, ga als volgt te werk:

  Bij de Victor Reader Classic (X):

  Druk op de uitwerp-(eject)toets in en houdt deze ingedrukt. Druk vervolgens de Aan / Uit-toets eveneens in en houdt beide toetsen gedurende 30 seconden ingedrukt. De speler zal uitschakelen en weer heropstarten. Nadien zal de CD alsnog worden uitgeworpen.

  Victor Reader Stratus 4, Stratus 12:

  Druk op de Aan / uit-toets in en houdt deze toets gedurende 30 seconden ingedrukt. De speler zal uitschakelen en weer heropstarten. Nadien zal de CD alsnog worden uitgeworpen.

 • Hoe kan ik de batterij van mijn tafelmodel Daisyspeler Victor Reader Stratus 4, Stratus 12 vervangen?

  Reserve batterijen zijn te koop bij Optelec: 088 6783555

  Om de oude batterij te verwijderen, plaatst u de Daisyspeler Victor Reader Stratus vóór u. Draai de speler om, zodat de bodem naar u toe is gekeerd. Het batterijcompartiment zit vlakbij de opening van het handvat. Er bevinden zich twee schuifknoppen met ribbels. Om de batterij te verwijderen, duwt u gelijktijdig de twee schuifknoppen van elkaar af. De batterij komt dan omhoog, waarna u deze kunt verwijderen. De batterij voor de Daisyspeler Victor Reader Stratus is zodanig ontworpen, dat deze er slechts op één manier in kan worden geplaatst. Plaats de nieuwe batterij en druk deze naar beneden, zodat deze goed op z’n plaats komt. Een nieuwe batterij is normaal gesproken voor 50% in de fabriek, geladen.

  Let op: de nieuwe batterij moet ongeveer drie maal volledig worden opgeladen en ontladen om de optimale capaciteit te bereiken

 • De spraaksnelheid van mijn Daisyspeler is te snel of te traag. Hoe kan ik de snelheid aanpassen?

  De tafelmodellen Daisyspelers Victor Reader Stratus hebben aparte toetsen om de snelheid aan te passen. Deze toetsen bevinden zich op de bovenzijde van de speler, bovenaan. Van links naar rechts zijn dat de toetsen, die de toonhoogte, het volume en de snelheid regelen. Druk op de snelheidtoetsen om de snelheid aan te passen. De bovenste doet de snelheid verhogen. De onderste verlagen.

  Op de draagbare Daisyspeler Victor Reader Stream kunt u de snelheid veranderen met de pijltoetsen aan de linker zijkant van het apparaat. Druk eerst kort op de aan- uit toets, boven de pijltoetsen, tot u de melding ‘Snelheid’ hoort, vervolgens pijl omhoog/omlaag voor sneller/langzamer..

 • Hoe kan ik het volume van mijn Daisyspeler aanpassen?

  De tafelmodellen Daisyspelers Victor Reader Stratus hebben aparte toetsen om het volume aan te passen. Drie paar toetsen bevinden zich op de bovenzijde van de speler bovenaan in het midden. Van links naar rechts zijn dat de toetsen die de toon, het volume en de snelheid regelen. Druk op de volumetoetsen om het volume aan te passen. Met de bovenste toets kunt u het volume verhogen en met de onderste verlagen.

  Op de draagbare Daisyspeler Victor Reader Stream kunt u met de pijl omlaag- of omhoogtoets het volume verlagen of verhogen. Deze toetsen bevinden zich aan de linkerzijkant van het toestel.

 • Hoe kan ik de toonhoogte van mijn Daisyspeler aanpassen?

  De tafelmodellen van daisyspeler Victor Reader Stratus hebben aparte toetsen om de toonhoogte aan te passen. Deze toetsen bevinden zich op de bovenzijde van de speler, bovenaan. Van links naar rechts zijn dat de toetsen die de toonhoogte, het volume en de snelheid regelen. Druk op de toetsen voor de toonhoogte om de toonhoogte aan te passen.

  Op de draagbare Daisyspeler Victor Reader Stream(2) kunt u met de pijl omlaag- of omhoogtoets de toonhoogte verlagen of verhogen. Druk drie keer kort op de aan- / uittoets. Nu kunt u met de pijltoetsen de toonhoogte worden gewijzigd. Deze toetsen bevinden zich op de linkerzijkant van de speler.

 • Ik kan de navigatietoetsen en informatietoets van mijn nieuwe tafelmodel Daisyspeler Victor Reader Stratus niet vinden.

  Tafelmodel Daisyspelers hebben een optionele kap (de handleiding spreekt over masker). Deze kap bedekt de geavanceerde toetsen en houdt zo de bediening van de Daisyspeler eenvoudig. Wanneer u de navigatietoetsen of de informatietoets van uw Daisyspeler niet kunt vinden, komt het waarschijnlijk omdat deze kap nog op de speler zit. Verwijder de kap door deze op de achterzijde krachtig naar boven te trekken. Dit gaat vrij zwaar. Na het verwijderen van de kap, kunt u de toetsen bereiken.

 • Hoe navigeer ik met mijn Daisyspeler binnen een Daisyboek?

  Een Daisyboek is vaak ingedeeld in verschillende niveaus. Een niveau kan een hoofdstuk, paragraaf, bladzijde of zin zijn. Met de navigatietoetsen omhoog en omlaag, kunt u een niveau kiezen waarin u met de pijltoetsen links en rechts, achteruit of vooruit kan worden genavigeerd. Voor – een meer uitgebreide – beschrijving verwijzen we u naar de handleiding van uw Daisyspeler.

Bestelformulier

Aanhef(Vereist)
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Adres
Door op “‘Versturen” te klikken gaat u akkoord met de leveringsvoorwaarden.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een lijst met producten