Direct naar inhoud

Supernova Spraak-,Vergroting en Braille-software

Supernova Spraak-, Vergroting en Braille software voor blinde en slechtziende computergebruikers. Vergroting, spraak en braille-opties voor een flexibele digitale ervaring.

  • Eenvoudige en snelle installatie
  • Snel, stabiel en betrouwbaar in gebruik
  • Zonder speciale configuratie te gebruiken
  • Compatible met de meeste gebruikte Windows programma’

Wat is een schermlezer?

Een schermlezer (ook wel screenreader genoemd), is software die speciaal is ontworpen om mensen met visuele beperkingen te helpen de digitale informatie te lezen en digitaal te communiceren. Een schermlezer zet de tekst en andere visuele elementen op een pc om in spraak of in braille. Websites, documenten, e-mails, apps en andere digitale content kunnen zo zelfstandig worden gebruikt.
Met Jaws kan je met een visuele beperking meedoen in de digitale samenleving.

Supernova logo

Supernova vergroting-, spraak- en braille-software

Door vergroting, spraak, of braille wordt de informatie op het computerscherm toegankelijk gemaakt. Wanneer het moeilijk of helemaal niet meer mogelijk is om het computerscherm af te lezen, kan Supernova uitkomst bieden aan blinde en slechtziende computergebruikers. Supernova biedt een eenvoudige en flexibele oplossing voor toegang tot Windows applicaties, internet en e-mail en is eenvoudig aan te passen aan individuele wensen. Supernova is snel en stabiel, herkent moeiteloos tekst, iconen, knoppen en menu’s. De software wordt standaard digitaal geleverd.

Supernova pakketten

Er zijn vier pakketten zodat er voor iedere behoefte een geschikt pakket is. De volgende pakketten zijn beschikbaar:

Alle uitvoeringen werken met dezelfde menustructuur, hierdoor kunnen visueel beperkten met een progressieve aandoening eenvoudig overstappen naar een ander pakket.

Supernova is voorzien van veel mogelijkheden om het gebruik op de computer te vereenvoudigen. Veel gebruikt zijn:

Focus markering

De muis, cursor, regel, Windows en virtuele focus kunnen worden gemarkeerd met kleuren en vormen om eenvoudig te zien waar men aan het werk is. Door deze opties dynamisch in te stellen is alleen de betreffende markering actief waarmee gewerkt wordt.

Lijst programma’s (list utility)

Met de list utility kan eenvoudig door links, headers en frames op complexe websites worden gebladerd. Ook labels en invulvelden op websites en formulieren worden goed herkend. Via de (virtuele) Dolphin cursor kan men met het toetsenbord door het scherm navigeren.

Personaliseren

Met systeem- en applicatieinstellingen kan de software naar wens ingesteld worden. Er kan bijvoorbeeld voor een applicatie een bepaalde kleur- en spraakinstellingen worden vastgelegd die bij het starten van de applicatie actief worden.

Supernova gratis proberen?

Download dan een gratis demonstratieversie van één van de pakketten Supernova. De demonstratieversie duurt 30 dagen. De demonstratieversies zijn terug te vinden bij Downloads onderaan deze pagina.

Specificaties

Vergroting

Spraak

Braille

Alternatieven producten

Zoekt u vergroting, spraak en braille software van het merk Freedom?
Kijk dan naar Fusion!

Zoekt u eenvoudige software met een eigen menu structuur?
Kijk dan naar Guide Connect!

Een lijst met producten