Direct naar inhoud

Vereenvoudigd computergebruik op Windows 10/11. Grote tekst, spraakondersteuning, en handige functies voor een moeiteloze digitale ervaring. Gratis proberen!

  • Vereenvoudig Windows de computer
  • Vergroot en blijf binnen het bestaande scherm
  • Gebruik uw stem voor het invoeren van tekst
GuideConnect logo

Eenvoudig computeren met GuideConnect

Is Windows 10 of 11 op uw desktop, laptop of tablet te ingewikkeld en te lastig? Maak dan gebruik van GuideConnect en geniet van de eenvoud!

Wat is GuideConnect?

GuideConnect is een soort schil over Windows 10/11 en zeer eenvoudig en intuïtief te gebruiken. GuideConnect biedt u meer comfort, gemak en zekerheid bij het gebruik van een computer of tablet met Windows 10 of 11. Eenvoudige internettoegang maakt het gemakkelijk om informatie te vinden, een e-mail versturen is kinderspel en blijf op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt. GuideConnect is met zorg ontworpen door en voor mensen met gezichtsverlies, waardoor u de tekst kunt vergroten of laten voorlezen. GuideConnect zal u bij elke stap verder helpen – u zult niet geloven hoe gemakkelijk het is om te gebruiken!

Bekijk voor een eerste indruk een filmpje over GuideConnect!

Kenmerken

Eenvoudige stap-voor-stap menu’s

Raak nooit verdwaald – de eenvoudige stap-voor-stap menu’s van GuideConnect vertellen u wat u kiest. Of u nu een e-mail maakt, op internet surft of uw post scant, GuideConnect vereenvoudigt het proces in een reeks moeiteloze stappen. Met behulp van de spraakmenu’s met hoog contrast en grote letters, heeft u uw taak al volbracht voordat u het weet.

Tekst en menu’s zo GROOT als u wilt

In tegenstelling tot iPads en andere tablets, is er met GuideConnect geen beperking voor hoe groot u de woorden maakt. Kies grote menu iconen en tekst, waar u ze ook nodig hebt. Kleuren met hoog contrast en een selectie van gemakkelijk leesbare tekstlettertypen, zorgen ervoor dat u zelf de beste instelling bepaalt. Met GuideConnect is er geen kleine tekst, hoeft u niet te zoeken naar app-pictogrammen met laag contrast en zijn er geen ingewikkelde gebaren nodig om te onthouden.

Spraakondersteuning

Alles wordt voorgelezen. De eenvoudige stap-voor-stapmenu’s worden uitgesproken met een snelheid die bij u past. Of u nu kiest voor GuideConnect voor uw tablet of op een computer, de stem geeft voldoende informatie zodat u bijvoorbeeld comfortabel een e-mail kan maken en lezen. 

Gedrukte tekst voor laten lezen

Met GuideConnect hoeft u niet te wachten tot iemand uw post komt voorlezen. U kunt zelfstandig en – het belangrijkste – privé uw brieven lezen. GuideConnect is de eenvoudigste manier om gedrukte tekst hardop voor te laten lezen. Bij een Windows 10 tablet maakt u gebruik van de ingebouwde camera. Computergebruikers kunnen met een aangesloten scanner gedrukte tekst omzetten in spraak.
Voeg vervolgens kleuren met een hoog contrast toe om de tekst of afbeeldingen nog beter leesbaar te maken. Later nog eens een brief lezen? Geen probleem, sla de foto op en lees het later nog eens.

Beheer uw agenda en adresboek

Mis nooit meer een afspraak of verjaardag. Voeg afspraken toe en ontvang ingestelde herinneringen. Met GuideConnect zijn alle details in groot formaat en in hoog contrast weergegeven en wordt ook nog eens uitgesproken.
Bewaar de adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van uw contacten in het adresboek. Stuur moeiteloos en onafhankelijk een e-mail, schrijf een brief of druk een document af. U kunt het allemaal zelf doen!

Passend Lezen

Met GuideConnect is het mogelijk om toegang te krijgen tot Passend Lezen om boeken, kranten en tijdschriften te downloaden en te lezen. Eenmaal ingelogd kan het leesplezier beginnen! Van top tien bestsellers tot oude klassiekers, romantiek tot tragiek, via GuideConnect vindt u ze allemaal, gratis en klaar om te lezen.

Met de optionele Dolphin afstandsbediening wordt het zoeken in het aanbod nog eenvoudiger. Bekijk het algemene filmpje over de afstandsbediening.

GuideConnect afstandbediening

GuideConnect gratis proberen?

GuideConnect kan nog veel meer. Zelf proberen? Dat kan met de gratis demonstratieversie van 30 dagen. Download en installeer de demonstratieversie en ervaar hoe eenvoudig het is.

Prijzen & beschikbaarheid

Optelec biedt twee totaalpakketten, bestaande uit een mini-PC (€ 325,-) of een tablet (€ 475,-) met Windows 10/11. Het programma wordt dan door ons geïnstalleerd op de mini-PC of tablet zodat u direct aan de slag kan! Dit is exclusief de licentie, deze kan vergoedt worden door uw Zorgverzekeraar.

Alternatieve producten?

Zijn de mogelijkheden van GuideConnect te beperkt en werkt u liever met Windows met vergroting en spraak?
Kijk dan eens naar ZoomText!

Specificaties

Aanbevolen systeemeisen

Kijk voor een volledig overzicht van de specificaties en de handleiding bij de downloads hieronder. 

Downloads