Direct naar inhoud

De Focus 5-14 leesregel is een stevige en duurzame brailleleesregel voor alledaags gebruik

 • Werkt met smartphones , Iphone en Ipad met toegang tot duizenden Apps
 • Toetsenbord voor braille tekst invoer
 • Notities opslaan op een micro SD kaart
 • Fijn voor onderweg (openbaar vervoer)

Vul het contactformulier in voor informatie en wij zullen contact opnemen!

Brailleleesregel

Een brailleleesregel is voor mensen die braille kunnen lezen. De leesregel bestaat uit een reeks braillecellen die omhoog komen en omlaag gaan om brailletekst weer te geven. Hiermee kunnen gebruikers digitale tekst, zoals boeken, documenten en webpagina’s, in braille lezen.

Voor meer informatie over de functies van een brailleleesregel verwijzen wij naar de veelgestelde vragen

Dit product kan 2 weken vrijblijvend op proef worden getest en wordt vergoed vanuit de zorgverzekering en/of het UWV.  

Over de Focus 5-14

Met de Focus 5-14 kan je boeken lezen, muziek luisteren, afspraken en contacten beheren, e-mails lezen en schrijven. Door het slimme ontwerp van de meegeleverde draagtas, kunt u de Focus 5-14 zelfs gebruiken terwijl deze om uw hals hangt. Even snel een adres of telefoonnummer opzoeken als u toch op de bus moet wachten is daarom geen enkel probleem. De Focus 5-14 is een lichtgewicht en robuuste leesregel met een gebruiksvriendelijke toetsenbord en braille invoer. De behuizing is gemaakt van aluminium en staal, er zijn schokabsorberende ‘bumpers’ toegevoegd en de braillecellen zijn fysiek geïsoleerd om te voldoen aan de eisen van de actieve gebruiker.

Alternatieve producten

Zoekt u een grotere leesregel?
Kijk dan naar de Focus 5-40 en de Focus 5-80!

Zoekt u een leesregel van het merk Alva?
Kijk dan naar de Alva 640 ComfortAlva BC640 of Alva BC680!

Specificaties

Kijk voor een volledig overzicht van de specificaties en de handleiding bij de downloads hieronder. 

Downloads

Veelgestelde vragen

 • Kan ik ook het startmenu van Windows openen vanaf mijn Focus brailleleesregel?

  Ja, alle commando’s die u via een normaal toetsenbord kunt geven, kunt u ook via uw brailleleesregel genereren. Dit heet Braille-In. Om het Startmenu van Windows te openen drukt u op de volgende toetsen van uw brailleleesregel: De Rechter Braille Shift + Braille punt 4. Zie de JAWS online help voor meer informatie over Braille-In.

 • Waar vind ik de firmware versie van mijn Focus brailleleesregel?

  Druk even kort op de aan/uit knop waarna de informatie van uw leesregel wordt weergegeven. Na de naam en het model, bijvoorbeeld: Focus 40, staat het nummer van de firmware. Druk daarna op een van de duimtoetsen of aanraakschakelaars om terug te keren naar de normale brailleweergave.

 • Waar vind ik het serienummer van mijn Focus brailleleesregel?

  Het serienummer van uw brailleleesregel staat in zwartdruk en braille aan de onderkant van het apparaat.

 • Kan ik op mijn Focus Blue brailleleesregel de toetsen van het brailletoetsenbord tijdelijk blokkeren?

  Om de acht braille-invoertoetsen en de spatiebalk te blokkeren, of deze blokkering weer op te heffen, zet u de Focus Blue eerst in de informatiemodus door even kort op de aan/uit knop te drukken. U ziet dan op uw leesregel de naam van de Focus, firmware versie, batterijstatus, en soort verbinding. Zet nu de blokkering aan met de ronde Modus knop links naast de aanraakschakelaars samen met een van de aanraakschakelaars. Als de blokkering actief is wordt dit middels twee braillesymbolen (punten 234678 en 135678) na de batterijstatus weergegeven. Zet de blokkering weer uit met de ronde Modus knop rechts naast de aanraakschakelaars samen met een van de aanraakschakelaars. Druk daarna op een van de duimtoetsen of aanraakschakelaars om terug te keren naar de normale brailleweergave.

 • Kan ik met de Focus V-14/40/80 meer dan één apparaat aansturen/uitlezen?

  Ja, u kunt één apparaat via USB aansluiten, en het andere via Bluetooth. U kunt dan via een toetscombinatie op uw leesregel tussen beide apparaten schakelen. Deze optie heet Power123. Hiervoor heeft u dan wel een Focus V14/40/80 met firmware versie 5.71 nodig. Voor de firmware versie van uw Focus brailleleesregel, lees het document firmware bijwerken Focus 5.

Contactformulier

Aanhef(Vereist)
Naam(Vereist)
Aanmelding nieuwsbrief

Een lijst met producten