Direct naar inhoud

De Optelec ClearView+ beeldschermloep is een oplossing voor slechtzienden, om eenvoudig foto’s , tijdschriften, folders en post te bekijken.

 • Zeer eenvoudige bediening met één knop voor vergroting  en contrast
 • Stelt zelf scherp (autofocus)
 • Vergroting van 2,5 tot 50 x

Beeldschermloep

De ClearView+ beeldschermloep is een handig hulpmiddel voor mensen met slechtziendheid. Optelec biedt diverse opties voor vergroting en contrastweergave, waardoor het lezen en bekijken van foto’s en documenten eenvoudiger wordt. Met eenvoudige bediening en makkelijke beweegbaarheid helpen deze loepen bij dagelijkse taken thuis, op het werk of op school.     

Voor meer informatie over de functies van een beeldschermloep verwijzen wij naar de veelgestelde vragen.   

Bekijk op YouTube

Dit product kan 2 weken vrijblijvend op de proef worden getest en wordt vergoed vanuit de zorgverzekeringen. U kunt ook onze demo ruimte in Barendrecht bezoeken.

Over de Optelec ClearView+ 

De ClearView+ is een eenvoudige beeldschermloep geschikt voor het vergroten van tekst en foto’s in boeken, kranten, tijdschriften en overige post. Het is een beeldschermloep dat uitblinkt door zijn gebruiksvriendelijke ontwerp. Met een ruim leesoppervlak hoeft u de pagina niet voortdurend te verschuiven, waardoor de leeservaring comfortabel en efficiënt is.  

Alternatieve producten

Bent u op zoek naar een beeldschermloep die aan de achterkant vrij is?
Kijk dan naar ClearView C!   

Wilt u liever een beeldschermloep die makkelijk mee te nemen is?
Probeer dan de Compact 10

Specificaties

Accessoire

Kijk voor een volledig overzicht van de specificaties en de handleiding bij de downloads hieronder.  

Downloads

Veelgestelde vragen

 • Het beeld van mijn ClearView+ beeldschermloep blijft zwart. Wat kan ik doen?

  Controleer of alle kabels goed zijn aangesloten. Controleer niet alleen de stekker in het stopcontact, maar ook de stekker bij de adapter (het grote langwerpige zwarte blok) en het tussenstuk (verdeelstekker, welke is aangesloten in de adapter). Controleer vervolgens of de beeldschermloep zelf aan staat. Indien op uw monitor knoppen zitten, controleer of de monitor is ingeschakeld en het lampje van uw monitor brandt. Heeft u dit allemaal gecontroleerd, maar krijgt u toch geen beeld, neemt u dan contact op met de afdeling Support: 088-6783514  of support@optelec.nl.

 • Mijn leestafel/leesplateau beweegt heel moeizaam. Wat kan ik doen?

  Controleer of de tafel niet op de rem staat. De rem (een rode knop) bevindt zich aan de voorkant van de leestafel. Duw de rode knop omhoog om de rem te activeren of op te heffen.ClearView+ rem

  Om de tafel goed te laten bewegen, is het belangrijk dat u de tafel regelmatig helemaal naar achteren en naar voren schuift. Beweeg de tafel vijf keer helemaal naar achter en naar u toe. Dit zou eventuele blokkeringen kunnen verhelpen.

 • De verlichting van mijn ClearView+ beeldschermloep brandt alleen aan één kant. Wat kan ik doen?

  Controleer of uw instellingen juist zijn. U kunt de instellingen eenvoudig herstellen naar de standaard fabrieksinstellingen. Schakel de beeldschermloep uit en wacht drie seconden. Druk nogmaals de aan / uit knop in en houdt deze drie seconden ingedrukt. Uw ClearView+ beeldschermloep is nu ingeschakeld volgens de fabrieksinstellingen. Helpt het niet? Neem contact op met de afdeling Support: 088-6783514 of support@optelec.nl voor het maken van een afspraak voor reparatie.

 • Het beeld op mijn ClearView+ beeldschermloep klopt niet (kleurenstand / helderheid / contrast of scherpte).

  U kunt de instellingen van uw beeldschermloep herstellen. Schakel de beeldschermloep uit en wacht drie seconden. Druk nogmaals de aan / uit knop in en houdt deze drie seconden ingedrukt. Uw ClearView+ beeldschermloep is nu ingeschakeld volgens de fabrieksinstellingen

Een lijst met producten

 • Daisybox

  • Daisyspelers en memorecorders
  • Internet Daisyspelers
 • Ruby XL HD

  • Draagbare oplossingen vergroting
  • Elektronische handloep
 • VoBox

  • TV ondertiteling