Direct naar inhoud

De beeldschermloep ClearView C met spraak ondersteunt u bij het lezen van kranten, tijdschriften en documenten. 

 • Door de speciale vorm is er een handige ruimte om bijvoorbeeld een krant te lezen 
 • Kleuren en vergrotingsmogelijkheden eenvoudig instelbaar   
 • Voorlezen van tekst als zelf lezen te vermoeiend wordt 

Beeldschermloep

De ClearView C met spraak beeldschermloep is een handig hulpmiddel voor mensen met slechtziendheid. Optelec biedt diverse opties voor vergroting en contrastweergave, waardoor het lezen en bekijken van foto’s en documenten eenvoudiger wordt. Met eenvoudige bediening, makkelijke beweegbaarheid en zelfs een tekst-naar-spraak functie, helpen deze loepen bij dagelijkse taken thuis, op het werk of op school.   

Voor meer informatie over de functies van een beeldschermloep verwijzen wij naar de veelgestelde vragen.   

Bekijk op YouTube

Dit product kan 2 weken vrijblijvend op proef worden getest en wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. U kunt ook onze demo ruimte in Barendrecht bezoeken.

Over de Optelec ClearView C met spraak  

De ClearView C met spraak is een gebruiksvriendelijke beeldschermloep. Vergroot eenvoudig tekst en foto’s in kranten, tijdschriften, folders en post. Maakt het lezen en kijken fijner. Het is een ideale oplossing voor mensen met slechtziendheid die moeite hebben met lezen, schrijven of het bekijken van foto’s.  

Alternatieve producten

Zoekt u de ClearView C beeldschermloep zonder voorleesfunctie?
Kijk dan naar de ClearView C!

Zoekt u een apparaat met meer ruimte onder de camera?
Kijk dan naar Onyx OCR

Zoekt u een beeldschermloep die eenvoudiger is om mee te nemen?
Kijk dan naar de Compact 10 mobiele beeldschermloep!    

Specificaties

Kijk voor een volledig overzicht van de specificiaties en de handleiding bij de downloads hieronder. 

Downloads

Veelgestelde vragen

 • Het bedieningspaneel van mijn ClearView C beeldschermloep reageert niet. Wat kan ik doen?

  Heeft u de ClearView C beeldschermloep al een paar jaar? Dan kan het zijn dat de batterijen van het bedieningspaneel leeg zijn. Lees hieronder verder, hoe u de batterijen kunt vervangen.

  Een andere mogelijkheid is, dat het bedieningpaneel opnieuw gekoppeld moet worden aan de beeldschermloep. Volg de instructies om het bedieningspaneel opnieuw te koppelen.

  De batterijen vervangen
  Om de batterijen te vervangen, opent u het batterijvakje aan de zijkant van het bedieningspaneel. Afhankelijk van het model kan het zijn dat er een schroef verwijderd moet worden. Plaats twee nieuwe knoopcel batterijen (type CR2025) in het vakje. Sluit het vakje en het bedieningspaneel is weer klaar voor gebruik. Het bedieningspaneel dient opnieuw gekoppeld te worden.

  ClearView C batterijen vervangen

  Het bedieningspaneel koppelen

  1. Zet de ClearView C uit en weer aan door op de aan / uit knop te drukken op de linkerkant van de metalen kast achter de monitor boven de kabelaansluitingen;
  2. Houd het bedieningspaneel verticaal, met de achterkant tegen de rechter zijkant van de metalen kast;ClearView C het bedieningspaneel aan zijkant houden
  3. Er verschijnt een icoon op het scherm om aan te geven
   dat het koppelproces start;
  4. Druk vijf seconden, gelijktijdig op de aan / uit knop (oranje knop op het bedieningspaneel) en de knop voor de overzichtsfunctie (blauwe knop);ClearView C de afstandbediening koppelen
  5. Als het koppelproces goed is verlopen, zal het koppelicoon verdwijnen van het scherm.

  Als het koppelen niet is gelukt, zal het koppelicoon binnen 30 seconden verdwijnen. Herhaal dan bovenstaande stappen. Redenen waarom het niet lukt kunnen zijn:

  • De batterijen zijn leeg: lees De batterijen vervangen;
  • De verkeerde knoppen om het koppelproces te starten zijn ingedrukt;
  • Het bedieningspaneel is defect: Neem dan contact op met de afdeling Support088-6783514 of support@optelec.nl. Het bedieningspaneel zal worden vervangen. Als u een nieuw bedieningspaneel ontvangt, dient u het opnieuw te koppelen aan uw ClearView C (Zie: Het bedieningspaneel koppelen.).

Een lijst met producten