Direct naar inhoud

Ondersteuning voor de zorgprofessional

vrouw met handen in de nek, leunt achterover

Gebruik de speciale App voor Zorgprofessionals met informatie over hulp bij slechtziendheid

In uw werk kan u regelmatig cliënten tegen komen, die slechtziend blijken.
Vaak word slechtziendheid niet opgemerkt. Mensen doen bepaalde dingen gewoon niet meer. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid nemen dan af. Zo is ongeveer 40% van de bewoners van een verzorgingshuis slechtziend.

Soms hebben mensen zelf niet door dat hun gezichtsvermogen achteruitgaat. Of ze ervaren het als één van de gebreken die nu eenmaal horen bij het ouder worden.
Tijdige (h)erkenning van signalen die op slechtziendheid kunnen wijzen, kan de hinder beperken en de kwaliteit van leven behouden..

Zo is er gelukkig nog veel mogelijk met goede hulpmiddelen.
Maar de slechtziendheid moet dan wel eerst geconstateerd worden. En er is ook een grote groep mensen die leesproblemen hebben vanuit andere problemen zoals Niet Aangeboren Hersenletsel, reuma, motorische problemen

Als u slechtziendheid vermoedt kan een optometrist ‘aan huis’ komen om een oogonderzoek te doen en worden de vervolgstappen bepaald. Een vrijblijvende proefplaatsing is mogelijk. Ook helpen wij bij vergoeding.
De optometrist zal bij twijfel doorverwijzen naar een oogarts. 

Voor u, als zorgprofessional, is het lastig om op alle vakgebieden te weten wat er allemaal mogelijk is.

Om makkelijk en snel inzicht te krijgen wat er nog mogelijk is bij slechtziendheid en andere leesproblemen hebben wij de website www.HulpBijSlechtziendheid.nl gemaakt.
Deze website kan via een computer, tablet en telefoon worden bekeken.
Om de informatie altijd snel bij de hand te hebben kan deze op een telefoon het beste als app geïnstalleerd worden. De informatie past dan netjes in het scherm van de telefoon. U krijgt dan een icoon tussen de apps om deze app snel te kunnen starten.

Installeren van de website als app

Voordat u begint

U wilt de web app installeren en gebruiken op een iPhone. Een web app gedraagt zich als een mobiele website. U kunt deze app alleen niet verkrijgen via de App Store of Play Store maar u moet hem oproepen via internet op uw browser.

Stappenplan 

1. Open Safari en ga naar https://hulpbijslechtziendheid.nl/ (voor Android toestellen klik hier)

2. Klik op het ‘delen’ icoon onderaan in het midden van het scherm. 

3. Klik op de knop met de + > Zet op beginscherm / Add tot Home Screen.

4. Voer een naam in voor deze snelkoppeling en klik op Voeg toe. De webapp zal tussen uw apps komen te staan.