Direct naar inhoud

Digitale toegankelijkheid

Stressvrije vrouw achter computer

Is uw mobiele applicatie of website nauwelijks of in het geheel niet ingericht op o.a. een helder contrast, afbeeldingen met een correcte omschrijving, een logische leesvolgorde of het navigeren zonder muisbediening, in de tekst verborgen linken; dan kan het niet anders dan dat u daarmee een grote groep bezoekers/ klanten misloopt. “Elke communicatie drempel tussen u en de bezoeker vertaalt zich wellicht in een verloren of geïrriteerde klant”.

Zaak dus om deze drempels weg te nemen!

De aanpassing naar toegankelijkheid van uw ‘digitale’ platvormen kent geen eenvoudige “druk op de knop” oplossing maar is een intern maatwerktraject. Wilt u weten waar u momenteel staat of heeft u de app of website klaar vraag ons dan om een toegankelijkheids-check. Optelec adviseert u graag in heldere bewoording over de te nemen stappen en biedt u, daar waar u dat nodig acht, ondersteuning.

Het Optelec team dat u informeert bestaat uit diverse ervaringsdeskundigen zowel ziende als slechtziende/blinde medewerkers. Zij allen maken gebruik van de laatste hulpmiddelen technologieën en weten als geen ander waar de onvolkomenheden van digitale toegankelijkheid liggen. Desgewenst worden de rapportbevindingen via een online meeting met uw communicatie-medewerkers of content beheerders gedeeld. Naast de projectleider zal ook een blinde inspecteur zijn bevindingen, aan de hand van voorbeelden, met uw team doornemen.

 • WCAG 2.2

  WCAG 2.2 zijn richtlijnen voor webtoegankelijkheid, ontwikkeld door het W3C, om digitale inhoud toegankelijk te maken voor mensen met verschillende beperkingen. Het benadrukt zaken als semantische HTML, contrastrijk design en alternatieve tekst voor afbeeldingen om een inclusieve online ervaring te garanderen.

 • App- en Webtoegankelijkheid

  App- en webtoegankelijkheid gaan over het ontwerpen van mobiele apps en websites op een manier die gemakkelijk te gebruiken is voor iedereen, inclusief mensen met verschillende beperkingen. Dit omvat functies zoals schermlezers, alternatieve tekst voor afbeeldingen en toetsenbordnavigatie, waardoor alle gebruikers een soepele ervaring hebben, ongeacht hun mogelijkheden.

 • Tips voor toegankelijkheid

  Vraag hier tips aan voor het verbeteren van de toegankelijkheid op uw website.

 • Producten

  Bekijk hier de producten die ondersteuning bieden.

Contact

Neem contact op met onze afdeling Werk&Studie
werkenstudie@optelec.nl of
088-6783518