Direct naar inhoud

Optelec zet zich in voor “Doemiddelen”!

Gepubliceerd op:

diverse mensen met verschillende optelec producten

In een inspirerend persoonlijk verhaal vertelt Kiran Raktoe, 44, hoe stamceltherapie en geavanceerde hulpmiddelen haar leven met multiple sclerose (MS) hebben veranderd. Door de juiste ondersteuningsmiddelen kan Kiran nu, in plaats van vanuit haar rolstoel toe te kijken, naast haar zoon Luuk (6) op de bank zitten om samen naar Spiderman te kijken. Deze momenten belichten de kracht van wat zij ‘doemiddelen’ noemt—een term die de actieve en mogelijk makende natuur van deze apparaten weerspiegelt.

Optelec, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden, staat achter deze visie. Optelec gelooft sterk dat de juiste hulpmiddelen niet alleen helpen, maar actief mogelijkheden creëren voor mensen om een zelfstandiger en rijker leven te leiden.

Met meer dan 2 miljoen mensen met een beperking in Nederland, waarvan een significant deel visuele beperkingen heeft, is de impact van deze hulpmiddelen niet te onderschatten. Toch is de toegang tot dergelijke essentiële hulpmiddelen vaak beperkt door wetgeving en regelgeving, wat de zelfredzaamheid van miljoenen mensen belemmert.

Optelec zet zich in om deze barrières te doorbreken en ‘doemiddelen’ voor iedereen beschikbaar te maken en de hulpmiddelen te leveren die nodig zijn. Door technologische vooruitgang en slim ontwerp kunnen deze apparaten de manier waarop mensen met visuele beperkingen interactie hebben ingrijpend veranderen en hen helpen om fysiek, mentaal en sociaal sterker te staan.

De toekomst kan veelbelovend zijn als hulpmiddelen breed toegankelijk zijn. Ze bieden niet alleen ondersteuning, maar verhogen ook de vitaliteit en veerkracht van individuen, en verminderen de druk op zorgprofessionals. Dit is cruciaal, gezien de verwachte personeelstekorten in de zorgsector die in 2031 kunnen oplopen tot 135.000.

De ‘doemiddelen’ van Optelec zijn een toonbeeld van hoe technologie kan worden ingezet om echte inclusiviteit te realiseren, waardoor iedereen volledig kan deelnemen aan het dagelijkse leven zowel werk als privé. Door het concept ‘doemiddel’ te omarmen en de publieke discussie aan te zwengelen, kan samen gewerkt worden aan een samenleving waarin niemand aan de zijlijn staat.

Laten we het gesprek over ‘doemiddelen’ voortzetten. Doe mee, praat erover op het werk, op school, of bij de sportclub en Teken hier om het pleidooi te ondersteunen!

Samen kunnen we zorgen voor een maatschappelijke verandering!

Een lijst met artikelen